2022. április 04.

9 inspiráló példa a PWA használatára

2022. április 04.

A PWA a vezető vállalkozások körében népszerű, mellette tette le voksát a Starbucks, a The Financial Times és a Pinterest is. A nagy cégek az elköteleződés jelentős növekedéséről számoltak be: a technológia segítségével tizenkétszer több felhasználót szereztek. A Dizzain.com összegyűjtött 9 vállalatot, akik sikeresen alkalmazták a PWA-t!

Mi az a PWA?

progresszív webalkalmazás (PWA) a weboldal és a natív alkalmazás keveréke. Első pillantásra könnyű őket összetéveszteni a natív appokkal, ezeket azonban nem kell megvásárolni alkalmazásboltokban.

Sikeres PWA-k

Ma már számos nagy márka rendelkezik PWA-val, ezek között vannak médiavállalatok, közösségi média platformok, utazási szolgáltatások és e-kereskedelmi szereplők is.

Pinterest

A Pinterest a felhasználói élmény javítása érdekében váltott PWA-ra, aminek következtében a legfontosabb teljesítménymutatóik javultak. A látogatók 40%-kal több időt töltenek a PWA-n, mint a mobilos oldalon, a hirdetési bevételek 44%-kal, az elköteleződés pedig 60%-kal növekedett. A Pinteres PWA tárhelyigénye mindössze 150 KB, ami töredéke a natív Android és iOS alkalmazásoknak.

Starbucks

A Starbucks 2017-ben indítottja útjára webalkalmazását: egy appra hasonlító megoldást készített képekkel, animációkkal és offline hozzáféréssel. A vendégek internetkapcsolat nélkül is böngészhetik az étlapot, az ételekkel és italokkal kapcsolatos információkat és a rendeléseiket is testreszabhatják. A PWA mindössze 233 KB helyet foglal, az eredményekre viszont nagy hatással van: a napi aktív felhasználók száma megduplázódott.

Twitter

A Twitter 2017-ben készített PWA-t, mivel a felhasználóik 80%-a mobilról érkezett, fontos szempont volt az adatfogyasztás és az internetkapcsolat. A Twitter Lite 600 KB, ami lényegesen kisebb mint a 23,5 MB-os Android app. Kínál webes push értesítéseket és ideiglenes offline böngészést is. A munkamenetenkénti oldallátogatások 65%-kal, a Tweetek száma 75%-kal emelkedett, a visszafordulási arány pedig 20%-kal csökkent.

Forbes

A Forbes a mobilos felhasználói élmény újragondolása miatt döntött a PWA mellett. Olyan megoldást kerestek, ami gyorsabb mint egy mobilos weboldal. A PWA segítségével az elköteleződés és a személyre szabhatóság növekedett, a munkamenetek száma felhasználónként 43%-kal, a hirdetések láthatósággal 20%-kal emelkedett, a legörgetés hossza pedig megháromszorozódott.

The Washington Post

A The Washington Post az AMP-t és a PWA-t egyesítette és 2016-ban jelent meg a webapplikációval. Esetükben a fókusz a gyors betöltésen és az offline használaton volt. A PWA-nál a betöltési idő 88%-kal csökkent, napi több mint 1000 új cikk jelenik meg a felületen, a 7 napon belül visszatérők száma pedig 23%-kal emelkedett.

Trivago

A Trivago utazási alkalmazás a PWA-val 150%-kal növelte az elköteleződést. Gyors, push értesítéseket küld és offline móddal is rendelkezik. A Trivago PWA segítségével ár, hely, értékelés stb. alapján kereshetnek szobákat a látogatók, a natív alkalmazáshoz képest pedig kétszer annyit kattintanak az ajánlatokra.

Lancôme

A Lancôme luxuskozmetikai márka azért látta szükségét egy PWA elkészítésének, mert gyors, az alkalmazásokra hasonlító megoldást keresett, ami növeli a forgalmat és az eladásokat. A PWA-nak köszönhetően a vásárlók már mobilon is könnyen kereshetnek, vásárolhatnak, push üzeneteket kapnak és gyenge internetkapcsolat mellett is jól működik. Hatására a konverzió 17%-kal a munkamenetek száma pedig több mint 50%-kal emelkedett.

Jumia

A Jumia, a vezető afrikai e-kereskedelmi oldal 2017-ben vezette be a PWA-t, aminek eredményeképpen tizenkétszer több felhasználót ért el. Mivel látogatóik jó része mobilról érkezett, az internetkapcsolat azonban sok helyen gyenge, ezért a PWA jó választásnak bizonyult. A konverziós arány harmadával nőtt, a visszafordulási arány pedig felére csökkent.

Flipkart

A Flipkart, az indiai székhelyű e-kereskedelmi vállalat a területre jellemző gyenge internetkapcsolat miatt választotta a PWA-t. Segítségével a konverzió 70%-kal nőtt, az elköteleződés 40%-kal emelkedett, az eltöltött idő megháromszorozódott, a korábban elpártolt ügyfelek 60%-a pedig visszatért. A Flipkart PWA 300-szor kisebb tárhelyet igényel, mint az iOS app.

A PWA-k számos előnyhöz juttathatják hozzá a cégeket, például a konverzió vagy az elkötelezettség növeléséhez, a visszafordulási arány csökkentéséhez és az ügyfélélmény fokozásához. Ennek köszönhetik növekvő népszerűségüket,

A cikk forrásául a dizzai.com írása szolgált.

SynerinSoft

SynerinSoft
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.