2023. január 30.

Az egyedi szoftverfejlesztés előnyei

2023. január 30.

A weboldalak a felhasználók számára információforrások, képviselik a cég arculatát, értékeit és jelentős szerepet töltenek be a vásárlói döntéshozatal folyamatában. A weboldalkészítés két nagy iskolája a dobozos, sablon alapján történő fejlesztés és az egyedi szoftverfejlesztés. Utóbbi a legtöbb esetben sokkal célravezetőbb. De miért? Mik az egyedi szoftverfejlesztés előnyei? Összegyűjtöttük ebben a blogposztban!

Mit jelent az egyedi szoftverfejlesztés?

Az egyedi szoftverfejlesztés azt jelenti, hogy a weboldal vagy a szoftver nem úgy jött létre, hogy egy meglévő sablont, dobozos terméket feltöltöttek a rendelkezésre álló információkkal, hanem szoftverfejlesztők, designerek, grafikusok munkája, ami teljes mértékben igazodik a meghatározott igényekhez. Bár az egyedi szoftverfejlesztés jellemzően lassabb és drágábba is kerül, mint a dobozos megoldások, a legtöbb esetben ennek ellenére előnyösebb választásnak bizonyulnak. Hogy miért? Nézzük, mik az egyedi szoftverfejlesztés előnyei!

Az egyedi szoftverfejlesztés előnyei

Egyediség

Az egyedi szoftverfejlesztés egyik legnagyobb előnye, ahogy a neve is mutatja, az egyediség. A dobozos megoldások jellemzően sablonokon alapulnak, amik bárki számára elérhetők. Tudni kell, hogy ezeket a sablonokat sokszor tematika alapján kategorizálják. Tehát, ha valaki egy barber shopnak szeretne weboldalt készíteni, akkor automatikusan azokat a sablonokat ajánlja fel a rendszer, amik ehhez a legjobban passzolnak. Ez egyben azt is jelenti, hogy a konkurencia is ugyanebből a készletből dolgozik, vagyis könnyen lehet, hogy egy versenytárs végül ugyanazt a sablont választja, mint mi. Az egyedi szoftverfejlesztés esetében ez nem történhet meg, mivel az minden elemében egyedi és a weboldal, szoftver céljait szolgálja.

Könnyen kezelhető

Az egyedi fejlesztés során a fejlesztők kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a weboldal kezelése egyszerű legyen. Könnyen lehessen feltölteni új tartalmakat, fotókat, így ugyanis az ügyfelet sokkal rövidebb idő alatt be lehet tanítani az oldal/szoftver átadásánál. A legjobb, ha az ügyfél a későbbiekben mindent maga is tud szerkeszteni és módosítani.

Igazodik a felhasználó igényeihez 

Egy weboldal, szoftver akkor tudja betölteni a hozzá fűzött reményeket, ha minden eleme a felhasználók érdekeit szolgálja. Lehet ez egy webshop vagy egy szervezeten belüli folyamatokat összefogó rendszer, a lényeg, hogy igazodjon a felhasználó igényeihez. Ha ez így van, akkor stabil alap lehet bármiféle marketing tevékenységhez, az employer brandingtől kezdve az értékesítésig. 

SEO szempontból beelőz

Fontos megjegyezni, hogy egy egyedi fejlesztésű szoftverek, weboldalak SEO szempontból beelőzik a sablon alapján készült oldalakat. Előbbiek ugyanis több olyan tulajdonsággal is bírnak, amit a Google díjaz, ilyen például a reszponzivitás és a betöltési sebesség.

Átlátható rendszer

Az egyedi szoftvereket tehát teljes mértékig az igényekre lehet szabni. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő kialakítással növelhető a folyamatok átláthatósága. Vegyünk például egy webshopot, ami egyedi rendszert fejlesztett. Ebben követni lehet a rendeléseket, a beszerzést, a készleteket, sőt, akár automatizáció is beépíthető, ami a munka hatékonyságához, a teljesítmény és a termelékenység növekedéséhez járul hozzá.

Presztízs értéke van

Azt lehet mondani, hogy az egyedi weboldalaknak presztízs értéke van. Ennek oka, hogy nagyfokú elköteleződésről és igényességről tesz tanúbizonyságot, ha valaki az egyedi weboldal fejlesztése mellett dönt, erre pedig a cégek jellemzően büszkék.

Biztonságos

Az egyedi fejlesztésekről általánosságban elmondható, hogy sokkal biztonságosabbak. Az SSL tanúsítvány ezt segíti elő, ami gondoskodik arról, hogy az adatok biztonságban legyenek és még a Google is jobban kedveli ezeket a biztonsági megoldásokat.

Egyszerűbb skálázhatóság

A sablonos rendszerekben sok olyan korlát van, amit nagy munka áttörni. Addig nincs probléma általában, ha az ügyfél az adott keretek között marad, ha azonban kicsit mást szeretne, az már probléma. Így van ez akkor is, ha a növelni kell a kapacitást, például a webshopba feltölthető termékek számát stb. A skálázhatóság kérdése sokkal egyszerűbb, ha egyedi weboldalról van szó.

Az egyedi szoftverfejlesztéssel készült weboldalak és programok a hatékonyság tekintetében verhetetlenek és nagyobb hasznot is képesek hozni. Mondd el, hogy mi az elképzelésed és a SynerinSoftnál megvalósítjuk!

Ismerd meg, hogy működik nálunk az egyedi szoftverfejlesztés!

SynerinSoft

Készen állsz a fejlődésre?

Lépj kapcsolatba velünk, és megtaláljuk számodra a legjobb megoldást!
SYNERINSOFT
© SynerinSoft, minden jog fenntartva. Site by Meraki

SynerinSoft
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.