2022. szeptember 01.

Az egyedi szoftverfejlesztés irányai vállalati környezetben

2022. szeptember 01.

Két fő oka lehet annak, ha egy vállalat az egyedi szoftverfejlesztés mellett dönt: az egyik, hogy az ügyfeleit, a vásárlóit szeretné megragadni, a lehető legmagasabb szinten kiszolgálni, a másik pedig, hogy a vállalat működését szeretné hatékonyabbá tenni. Mai bejegyzésünkben az utóbbi kérdéskört járjuk körül részletesen. Nézzük, milyen területeken alkalmazható az egyedi szoftverfejlesztés a cégen belül.

A felhasználói szoftverek kiválóan alkalmasak arra, hogy vonzzák az érdeklődőket, növeljék a konverzió arányát, a vásárlások számát. Jó szolgálatot tehetnek azonban a személyre szabott szoftverek a szervezeten belül is.

A jó munkavállalókért egyre nagyobb a verseny, így a cégeknek is érdeke, hogy olyan környezetet teremtsenek meg, olyan munkakörülményeket biztosítsanak, ami a dolgozók számára kedvező, inspiráló. Egy igényekre szabott egyedi szoftver jelentősen képes növelni a hatékonyságot és hatalmas segítség lehet a munkatársak számára. Temérdek félreértés, csúszás, pontatlanság előzhető meg segítségükkel, a beépíthető automatizációknak köszönhetően pedig számos adminisztratív jellegű feladatot lehet levenni a dolgozók válláról.

Egy éles késsel könnyebb kenyeret vágni. Nincs ez másként a szoftverek esetében sem. Egy elavult, lassú, régi program számos fejtörést és kellemetlenséget okozhat, ami visszahat a dolgozó munkájára és arra is, hogy hogyan érzi magát a cégnél. Összességében tehát, egy jó szoftvernek munkaerőmegtartó szerepe is lehet, ami a mai világban igazi kincs.

Nézzük, milyen trendek figyelhetők meg az egyedi szoftverfejlesztés területén vállalati környezetben!

Távoli munkavégzés

Bring your own device, vagyis BYOD – ez egy trend, melynek lényege, hogy a cégek ösztönzik, hogy munkavállalóik a saját eszközeiknek dolgozzanak, illetve azt, hogy a céges eszközeiket alkalmazzák a magánéletben is. Egy szóval a lényeg, hogy a privát és a céges használat ne váljon külön. Ennek hátterében a mobilitás áll. Egy olyan időszakon vagyunk túl, amikor az élet megtanított minket arra, hogy bármikor adódhat olyan helyzet, hogy valaki nem tud bemenni az irodába vagy nem szabad neki. A munkának ilyenkor sem kell megállnia, a lényeg, hogy a mobilitás feltételei meg legyenek teremtve.

Nem elhanyagolható tény, hogy a munkavállalók számára a home office alapelvárás lett. Ha egy vállalat szeretné megtartani a munkavállalóit, akkor érdemes engedni ennek a nyomásnak és felkészülni szoftveres szinten is a távoli munkavégzésre.

Egy szoftverfejlesztő cég erre az igényre olyan egyedi programok előállításával tud a legjobban reagálni, amelyek a cég igényeihez igazodnak és bárhonnan, bármilyen eszközről elérhetők a megfelelő jogosultságok birtokában.

Párhuzamos eszközhasználat

Részben a BYOD trendnek köszönhető, de általánosságban is egyre nagyobb az igény az úgynevezett multi-eszköz funkcionalitás megteremtésére. Ez azt jelenti, hogy a szoftverfejlesztő cég egy olyan programot épít fel, amely könnyedén kezeli, ha valaki egyes munkafolyamatokat telefonon végez, másokat meg a számítógépén. Példának okáért vegyünk egy értékesítőt, aki egy CRM szoftverrel dolgozik. Kilistázza, hogy mely cégek érdeklődtek irodaház vásárlása iránt, ezt megteszi a laptopon, közben pedig a telefonján vagy a tabletjén az adott cégek közösségi média profiljait tudja böngészni. Ezek segítségével képes személyre szabott és célzott értékesítési üzeneteket kialakítani.

Együttműködés

Tévedés lenne azt gondolni, hogy a cégek számára elegendő egyetlen szoftver, amit aduászként minden helyzetbe be lehet vetni. Az átfogó megoldásoknak van létjogosultsága, mégis jó esély van rá, hogy a felépített egyedi szoftvernek más programokkal, adatbázisokkal kell majd együttműködnie. Az integráció kérdését segíti a felhő technológia és az alkalmazás programozási felület (API) fejlesztése. Utóbbi lehetővé teszi, hogy egy plug-in fejlesztésével az új szoftver a meglévő rendszerbe könnyedén integrálható legyen.

Egyedi igény, egyedi válasz

A vállalat berkeiben használt, a működést segítő szoftverek feladata, hogy egyedi igényekre adjanak választ. Ezen a piacon a legtöbbször dobozos szoftverekkel találkozhatunk, amiket megpróbálnak a cég elvárásaihoz képest alakítani. Ez azonban nem egyszerű feladat és nem is mindig sikerül maradéktalanul. Célszerűbb az egyedi alkalmazások mellett dönteni, így a szoftverfejlesztő cég pontosan olyan megoldást fog szállítani, ami megfelel a specifikus helyzetnek.

Ha progresszív szoftveres megoldásokat keresel, akkor jó helyen jársz! A SynerinSoft az egyedi applikáció- és szoftverfejlesztéstől kezdve az üzemeltetésig otthonosan mozog. Ismerd meg, milyen szolgáltatásokat kínálunk!

SynerinSoft

Készen állsz a fejlődésre?

Lépj kapcsolatba velünk, és megtaláljuk számodra a legjobb megoldást!
SYNERINSOFT
© SynerinSoft, minden jog fenntartva. Site by Meraki

SynerinSoft
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.