2023. február 24.

Ezek voltak 2022-ben a legjobb PWA-k

2023. február 24.

Egy olyan korban élünk, amikor a legnagyobb kincs a gyorsaság. Az nyer, aki előbb kijön egy újdonsággal, aki hamarabb a közönség elé lép, aki képes rugalmasan igazodni a körülményekhez. Így van ez az alkalmazások területén is, éppen ezért örvend egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek a PWA, vagyis progresszív webalkalmazás. A progressive web app erejét megéri kihasználni, ennek igazolásául hoztunk 10 céget, akik valósággal szárnyakat kaptak a PWA-nak köszönhetően.

Az internetes forgalom egyre nagyobb részét teszi ki a mobilos használat. Soha nem volt annyira fontos az oldalbetöltés sebessége, mint most! A felhasználók csupán néhány másodpercet várnak arra, hogy egy oldal betöltsön, ha ez nem elég, akkor tovább navigálnak. Ez az elvárás nemcsak a számítógépek, laptopok esetén áll fenn, hanem ugyanilyen fontos a mobilok esetében is. Az okostelefonok és mobil készülékek, tabletek alkalmasak az appok futtatására, a sebesség kérdése azonban sokkal problematikusabb. A PWA azonban megoldást kínál erre a problémára. De mi is az a PWA? A 2022-es kedvencek előtt ismerjük meg a fogalmat!

Mi az a PWA?

Progressive Web Appok (PWA) webalkalmazások, amelyek olyan funkciókat kínálnak, mint a natív mobilalkalmazások, anélkül, hogy le kellene tölteni őket az okostelefonra. A böngészőben futnak, de használatukkor úgy tűnnek, mintha natív mobilalkalmazások lennének.

A PWA-k javítják a felhasználói élményt a gyors betöltési sebességnek, a háttérben zajló frissítésnek és az offline elérhetőségnek köszönhetően. Emellett keresőoptimalizálhatók és könnyen megoszthatók linkek segítségével, így a vállalatok könnyebben elérhetik a célközönségüket.

A PWA a web és a natív alkalmazások legjobb tulajdonságait kínálja, az előnyöket egyesíti, igen hatékony megoldás, ezért népszerű a vállalatok körében.

Most pedig jöjjön 10 követendő példa 2022-ből!

10 követendő példa 2022-ből

Starbucks

A webes rendelési rendszer kiépítéséhez hívta segítségül a PWA-t a kávéóriás márka, a célja pedig az volt, hogy bárki számára elérhető, felhasználóbarát felületet hozzon létre. Az eredmény a natív alkalmazáshoz hasonló, annál azonban sokkal jobb, offline is fut. A felhasználók könnyedén böngészhetnek a menüben, testreszabhatják rendeléseiket és ehhez nincs szükségük internetkapcsolatra. Ez különösen nagy előny az utazók számára és olyan területeken is, ahol megbízhatatlan, gyenge az internetkapcsolat. A siker nem maradt el: a PWA 99,84%-kal kisebb, mint a natív app, a naponta rendelő webfelhasználók száma pedig megduplázódott.

BMW

A BMW nemcsak az autókban szereti az innovatív megoldásokat, hanem a kommunikációban is, így esett a választásuk a PWA-ra. A betöltési sebesség négyszer gyorsabb, mint a natív app esetében, annak ellenére is, hogy nagyfelbontású képek és videók is szerepelnek az oldalon. A következő eredményeket érték el: a kezdőoldalról négyszerannyian kattintanak az értékesítési oldalra, a mobilfelhasználók száma 50%-kal, a webhelylátogatás pedig 49%-kal emelkedett.

Flipboard

A Flipboard egy online vállalkozás, egy közösségi magazin, ami segít lépést tartani az olvasóknak a világ sodrásával. A felhasználók megjelölheti kedvenc forrásaikat, képeiket, történeteiket, videóikat, így később is könnyen megtalálhatják, megoszthatják őket. A Flipboard igazolja, hogy a PWA híroldalak esetén is jó választás, hatására ugyanis lecsökkent az adathalászat és növekedett a sebesség.

Soundslice

A zenetanulás és a gyakorlás új dimenzióit hozza el a Soundslice, ami egy zenei oktatási szoftver. Az innovatív technológiának, a fejlesztés erejének köszönhetően soha nem volt ennyire egyszerű a zenetanulás! A PWA segít abban, hogy a felhasználóknak magasfokú felhasználói élményben legyen részük.

2048

A nagy sikert aratott 2048 kirakós játék 2014-ben jelent meg Androidra és iOS-re és mindössze egyetlen hét alatt 4 millió felhasználót szerzett. A játéknak már a PWA verziója is elérhető a 2048game.com oldalon, így bármilyen böngészőből megnyitható. A PWA-t és a natív appot nehéz megkülönböztetni a teljes képernyős nézet miatt, előbbi azonban kétségtelenül több előnnyel kecsegtet.

Uber

Az Uber terjeszkedése tette szükségessé, hogy áttérjen a PWA-ra. Olyan piacok felé nyitottak, ahol az internetkapcsolat gyenge, akadozik, így kézenfekvő volt az offline is működő PWA, ami ráadásul a régebbi mobil eszközökön is jól elfut, olyanokon is, amikkel a natív appnak meggyűlne a baja. Az Uber PWA mindössze 50 kB és még 2G hálózaton is képes 3 másodperc alatt betölteni.

Pinterest

A Pinterest a nemzetközi növekedés útján haladva érkezett el oda, hogy a PWA-ra essen a választása. A gyenge natív app teljesítménynek köszönhetően a felhasználók 1%-a regisztrált csupán, ezért döntöttek a változás mellett. A PWA jó eszköznek bizonyult a konverzió javítására: az elköteleződés 60%-kal növekedett, 40%-kal több időt töltöttek a felhasználók az app használatával, a hirdetési bevételek pedig 44%-kal emelkedtek.

Spotify

A Spotify azért igazolt át az innovatív megoldást preferálók táborába, mivel megelégelte az Apple App Store díjait. Így a natív apphoz képest egy sokkal gyorsabb és felhasználóbarátabb felület jött létre.

Yummly

A Yummly a főzés és a gasztronómia szerelmeseinek kedvenc appja, ami intelligens megoldásainak köszönhetően követi a felhasználó ízlését, táplálkozási igényeit, személyre szabott recepteket, bevásárlólistákat kínál. Natív appként és PWA-ként is elérhető, így a userek több mint 1 millió recept között böngészhetnek.

MakeMyTrip

A MakeMyTrip utazási tervező platform, aminek PWA verzióját azért hozták létre, mivel az e-kereskedelem jegyében a mobilos foglalások száma jelentősen megnövekedett. Az újításnak köszönhetően 38%-kal csökkent az oldalbetöltési idő, triplázódott a konverziós arány, a munkamenetek száma 160%-kal növekedett, a visszafordulási arány pedig 20%-kal csökkent.

A jövő applikációja progresszív web app és ezt a SynerinSoftnál is tudjuk!

SynerinSoft

Készen állsz a fejlődésre?

Lépj kapcsolatba velünk, és megtaláljuk számodra a legjobb megoldást!
SYNERINSOFT
© SynerinSoft, minden jog fenntartva. Site by Meraki

SynerinSoft
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.