2022. április 21.
# Témák

Így függ össze a PWA és a konverzió

2022. április 21.

A mobil appok hozzájárulnak ahhoz, hogy a felhasználók több időt töltsenek a telefon használatával, nem mindegy azonban, hogy hogyan. Az igények folytonos változása arra sarkallja a fejlesztőket, hogy nyomon kövessék a felhasználási szokásokat és ezek alapján optimalizálják a működést és elősegítsék a konverziót. Ebben a progresszív alkalmazások hatalmas segítséget nyújtanak, hiszen egyszerűen frissíthetők, módosíthatók. A Divante e-bookja alapján összegyűjtöttük, hogy a PWA miként segíti elő a konverziót!

Az okostelefonok mára az életünk szerves részévé váltak. Ezzel a trenddel párhuzamosan az alkalmazások használata is megugrott. Az eMarketer felmérése szerint az okostelefonhasználattal töltött idő 90%-át teszi ki a különféle appok használata, a tabletek esetében pedig 77% ez az arány. A nagy népszerűség azt is jelenti, hogy hatalmas a verseny, arról nem is beszélve, hogy nehéz bevonzani a felhasználókat. A PWA a felhasználói élmény javításában, a figyelemfelkeltésben nyújt segítséget.

Alapvetően elmondható, hogy mobilon a konverzió alacsonyabb, mint számítógépen. Ennek oka lehet, hogy a mobilos böngészés során még csak tájékozódnak az emberek, ihletet keresnek, de a vásárlást még nem hajtják végre. Éppen ezért sok vásárlási folyamat ugyan elindul, de félbeszakad. Nézzük, hogy lehet ezt elkerülni!

Hogy lehet elősegíteni a konverziót?

Annak érdekében, hogy a user útja konverzióval végződjön az oldalon, sok mindent tehetünk. Vegyük sorra, hogy milyen eszközöket érdemes bevetni!

Alkalmazás áruházak kerülése

Lényegesen sokat segíthet, ha a felhasználó idejét nem pazaroljuk azzal, hogy az appot egy alkalmazás áruházból le kell tölteni. Ezzel növelhető annak esélye, hogy a vásárlási folyamatot végig viszi.

Oldalsebesség javítása

A Page Speed Report adatai szerint a fogyasztók 70%-ánál befolyásolja a vásárlás valószínűségét az oldal sebessége. Ha pedig az oldal 3 másodpercnél hosszabb idő alatt tölt be, akkor a felhasználók 53%-a egyszerűen elnavigál.

Hangalapú keresés 

A PWA böngészőn keresztül fut, így a hangalapú keresés segítségével a user útja lerövidíthető. Az olyan intelligens eszközök, mint az Alexa és a Google Home lehetővé teszik a keresések indítását, amit aztán az appban/böngészőben lehet véglegesíteni.

Következetes UX

A következetes felhasználói élmény a PWA segítségével kényelmesebben és olcsóbban kialakítható, mint a natív appoknál. Ezek fontossága nem vitatható, hiszen ha a felhasználónak mindig egy új felületet kell megismerni, „megtanulni”, akkor minden bizonnyal elnavigál mielőtt konverzió születhetne.

Telefon funkcióinak használata

A kamera, a mikrofon, a GPS, a vibráció mind olyan funkciók, amik a telefonon érhetők el. Az applikációk esetén ezeket be lehet vonni és segítségükkel növelni lehet a felhasználói élményt.

Mobilra optimalizált termékoldalak, listák

A PWA segítségével könnyedén lehet kísérletezni a tartalom testreszabásával. A túl hosszú leírások mobilon nem működnek, ennél sokkal tömörebb és lényegre törőbb megjelenítésre, formákra van szükség.

Elköteleződési stratégiák 

A PWA biztonságos környezetet és konzisztens felhasználói élményt nyújt. Ezeknek az előnyöknek a kidomborításával az embereket könnyebb meggyőzni, arról nem is beszélve, hogy az okosan használt push értesítések pedig sokat segíthetnek a kapcsolat fenntartásában.

Tartalom lokalizálása

A progresszív webalkalmazásokkal a tartalom személyre szabható, például a lokáció alapján. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy kínálhatunk olyan kedvezményt, ami csak egy bizonyos területen tartózkodók számára érhető el, vagy a terméklista, a tartalom a tartózkodási hely függvényében változhat. A személyre szabott üzenetek pedig igen erősek, ha a cél a konverzió.

Innovatív fizetési megoldások

A mobilos vásárlás rákfenéje a fizetés: egyszerűnek, gyorsnak és biztonságosnak kell lennie. Ezt érdemes figyelembe venni, mivel kulcsfontosságú lehet a vásárlási folyamat szempontjából.

Reakciók a felhasználókra

A PWA segítségével az interakciók animálhatók, ennek segítségével a felhasználó minden esetben tudja, hogy éppen mi történik, ami bizalmat kelt benne és növeli a vásárlás befejezésének esélyét.

Elérhetőség offline is

Az egyik legfontosabb, hogy a PWA offline is használható, vagyis nem kell internetkapcsolat a böngészéshez, vásárláshoz, ami különösen fontos a gyenge internetes infrastruktúrával rendelkező területeken.
 
A blogposzt a Divante e-bookja alapján készült!

SynerinSoft

Készen állsz a fejlődésre?

Lépj kapcsolatba velünk, és megtaláljuk számodra a legjobb megoldást!
SYNERINSOFT
© SynerinSoft, minden jog fenntartva. Site by Meraki

SynerinSoft
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.