2022. november 21.

Miért érdemes professzionális .NET fejlesztő cég gondjaira bízni a projektet?

2022. november 21.

A .NET egy fejlesztési keretrendszer, ami meglehetősen nagy népszerűségnek örvend. Sokoldalúan alkalmazható, nem csoda, hogy egyre többen érdeklődnek a technológia iránt. Blogposztunkban összegyűjtöttük, hogy miért érdemes a fejlesztési projektet egy professzionális .NET fejlesztő cég gondjaira bízni!

A .NET keretrendszer

A .NET egy fejlesztési keretrendszer, ami temérdek előnyével vívta ki a szakmában a hírnevet. A Microsoft által 2002-ben fejlesztett .NET objektum-orientált, és a VBA (Visual Basic for Applications) utódjaként hozták létre. Igen sokoldalúan alkalmazható, például desktop appok, webappok, mobil appok fejlesztése során.

Nyílt forráskód jellemzi és komoly fejlesztői közösség áll mögötte. Platformfüggetlen programozási nyelv, jól működik együtt a Linux, a Windows, de akár az iOS és az Android rendszerekkel is, legyen szó számítógépről, laptopról, tabletről vagy okostelefonról.

Miben más egy .NET fejlesztő cég?

Egy .NET fejlesztő cég szoftverfejlesztéssel és webfejlesztéssel foglalkozik. Olyan esetekben lépnek a színre, amikor a megbízó nem saját erőforrásból szeretné elvégezni a fejlesztési projekteket, hanem egy külsős, specializált céget bíz meg ezzel a feladattal.

A fejlesztő cég feladata, hogy elvégezze a meghatározott fejlesztést, például elkészítsen egy belső dokumentumtárat vagy egy CRM rendszert a vállalat igényeihez igazítva, esetleg egy, a felhasználóknak szóló applikációt fejlesszen. Feladatuk azonban jellemzően itt nem ér véget, mivel a megbízó szervezet munkatársait betanítja az új felület használatára, felhasználók esetén pedig tartalmi szinten közreműködik a kommunikációban és ha szükséges, akkor változtatásokat, fejlesztéseket is eszközöl.

A projekt hossza jellemzően attól függ, hogy a felek hogyan állapodnak meg, annyi azonban biztos, hogy a megfelelő átadás és az utánkövetés fontos és hasznos lépések, amiket nem érdemes beáldozni a költségcsökkentés oltárán.

A .NET fejlesztő cég előnyei

Megannyi előnye van annak, ha valaki a házon belüli megoldás helyett egy specializált fejlesztő céget bíz meg. Összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat!

Megfelelő kapacitás

A külsős fejlesztő csapat rugalmasan alkalmazkodik a megbízó igényeihez. Igaz ez a csapat méretére is, illetve arra is, hogy milyen specializációkra van szükség. Nem kell a fejleszteni kívánó vállalatnak fixen alkalmazni egy saját csapatot, hiszen a fejlesztő cég pont annyi embert biztosít, amennyire szükség van. Ha intenzív fázisban van a projekt vagy szűkös a határidő, akkor több munkatársat tesz rá a projektre, ha pedig már lecseng vagy még nem pörgött fel, akkor kevesebbet. Ez az igényre szabottság segít abban, hogy a megbízó jelentős költségeket takarítson meg.

Fontos, hogy nemcsak a létszám tekintetében beszélhetünk az igény alapú szemléletről, hanem a szükséges tudás tekintetében is. Egy fejlesztő cégnél több programozó dolgozik, akik mind más-más témára specializálódtak, más-más területek iránt érdeklődnek. Ebből következik, hogy a projekt jellemzőihez igazítva könnyedén kialakítható a lehető legütősebb csapat.

Fejlesztői tapasztalat

A szoftverfejlesztés területén a gyorsaság kiemelt kérdést. Ezt támogatják a modern fejlesztési módszertanok, például a scrum, a kanban, mindez azonban mit sem ér a megfelelő tapasztalat nélkül. Senki nem úgy születik, hogy profi .NET fejlesztő, tény azonban, hogy minél nagyobb tapasztalattal bír valaki, annál gyorsabban tud haladni.

A rutinos szakemberek nemcsak magában a fejlesztésben hatékonyabbak, hanem az ügyfélkommunikációban is, ami a projekt sikeressége szempontjából kulcsfontosságú lehet. Sok esetben az ügyfelek laikusok a fejlesztésekkel kapcsolatban. Elképzeléseik vannak, a realitásokkal és a megvalósíthatósággal kapcsolatban, azonban kevés információval rendelkeznek. Egy tapasztalt fejlesztő ismeri a gyenge pontokat, a klasszikus buktatókat, így elébe tud menni a konfliktusoknak, a félreértéseknek.

Költséghatékony

Sokan azt gondolják, hogy egy külsős céggel drágább dolgozni. Valójában azonban egy .NET fejlesztő csapat megbízásával megannyi költséget meg lehet takarítani. Egyfelől, ahogy írtuk, csak azt a munkaerőt kell megfizetni, aki valóban a projekten dolgozik, így nem kell a felesleges kiadásoktól tartani. A fejlesztő csapatok jellemzően rendelkeznek azzal a szoftvercsomaggal, eszközökkel, ami a munkához elengedhetetlen, a projekt során pedig ezeket használják is. Magától értetődő tehát, hogy nincs szükség arra, hogy a háttérprogramokra, csomagokra a megbízó előfizessen, hiszen ezt a fejlesztők megteszik, amennyiben szükség van rá.

Fontos kiemelni, hogy a jó .NET fejlesztők tudják, hogy mit csinálnak, megfelelő tudással és tapasztalattal bírnak. Ez azt jelenti, hogy a kevésbé rutinos fejlesztőkhöz képest sokkal hatékonyabban és gyorsabban dolgoznak, ráadásul kevesebb hibát vétnek.

Hosszú távú megoldás

Erről a témáról már írtunk a fejlesztő cégek sajátosságainál, de nem lehet elégszer hangsúlyozni a hosszú távú támogatás fontosságát.

Egy .NET fejlesztő cég megbízása a lehető legjobb döntés azok számára, akik hatékonyak szeretnének lenni a projekt megvalósításában. Kattints, és ismerd meg, hogy miért a SynerinSoft a legjobb választás, ha fejlesztő munkáról van szó!

SynerinSoft

Készen állsz a fejlődésre?

Lépj kapcsolatba velünk, és megtaláljuk számodra a legjobb megoldást!
SYNERINSOFT
© SynerinSoft, minden jog fenntartva. Site by Meraki

SynerinSoft
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.