2023. május 23.

Outlook PWA: új korszak a levelezésben

2023. május 23.

Az Outlook az egyik legkedveltebb e-mail levelező rendszer, amihez többféle módon is hozzáférhetnek a felhasználók. A Microsoft jóvoltából már Progressive Web App, vagyis PWA formájában is elérhető az Outlook. Mit kell tudni róla és hogyan lehet „telepíteni”? Nézzük a részleteket!

A PWA a weboldal és a natív alkalmazás között helyezkedik el félúton. Egy olyan natív app, ami hasonlít a weboldalakra és fordítva. Előnye, hogy nem kell telepíteni az eszközre, sokkal gyorsabb, gyenge internetkapcsolattal és net nélkül, offline is működik. A progressive webappok push értesítéseket küldenek, ezzel segítik a kapcsolattartást a felhasználókkal.

A PWA óriási előnye, hogy nem kell minden platformra külön-külön fejleszteni, elegendő csupán egyetlen verzió, ez el fog futni Windows-on, macOS-en, Chrome OS-en és egyéb platformokon is, amelyek támogatják a PWA-kat. Sőt, a webalkalmazások esetében a frissítés miatt sem kell aggódni: mivel az appot nem kell letölteni, így biztosak lehetünk abban, hogy mindig a legfrissebb változatot használjuk. Ez egyben azt is jelenti, hogy remekül lehet tesztelni a PWA-val, mivel egyszerűen változtatható a megjelenése, a tartalma.

Az appot egyébként lehet rögzíteni a képernyőn, így bármikor kéznél van, nem kell a neten keresgélni. Egy linken keresztül lehet megnyitni a PWA-t, ezen a linken keresztül egyszerűen akár meg is lehet osztani másokkal.

Az Outlook PWA tehát ezekkel az előnyökkel bír a webes elérés és a natív apphoz képest. Kiváló alternatíva azok számára, akik Windows asztali alkalmazást vagy pedig a Windows 10 részét képező Windows Mail klienst használnak.

Nézzük, hogy kell eljárni, ha „telepíteni” szeretnénk!

Az Outlook PWA elérése

A következőkben lépésről lépésre bemutatjuk, hogy hogyan lehet a PWA webalkalmazást elérhetővé tenni!

  1. lépés: nyisd meg a böngészőt, és navigálj az outlook.com weboldalra, vagy pedig keresd fel az Office 365 kezdőoldalát.
  2. lépés: bármelyik elérési utat is választod, a következő lépésként be kell jelentkezni a Microsoft fiókban.
  3. lépés: A különféle webböngészőkben más-más ikon jelzi a PWA hozzáadását, ezek jellemzően az URL sor végén találhatók. A gombra kattintva installálható az Outlook PWA.

A Outlook PWA-t nemcsak „telepíteni” egyszerű, hanem eltávolítani is. Nem kell mást tenni, mint a számítógép Start menüjében megkeresni a Vezérlőpultot, azon belül a telepített programok között az Outlook PWA-t. Erre rákattintva kiválaszthatjuk az eltávolítás gombot. A rendszer kattintás után megerősítést kér, az Igen lehetőségre nyomva az eltávolítás megtörténik.

Több fiók kezelése is lehetséges az Outlook PWA segítségével. Egy sokoldalú webapp, ami lehetővé teszi, hogy PC-ről és mobileszközökről is elérjük az e-maileket és a kapcsolódó tartalmakat, kezelhetjük a beérkezett leveleket, a feladatokat, jegyzeteket. Lehetőség van arra is, hogy egyszerre több fiókot kezeljünk, hozzáadjunk vagy éppen eltávolítsunk fiókokat.

A progressive web app egy felhasználóbarát és modern megoldás, ami egyre több vállalat figyelmét kelti fel. Míg korábban a natív appok jelentették az új irányvonalat, addig ma már a PWA sokkal előremutatóbb, köszönhetően annak a számos előnynek, amiket a blogposzt első felében részletezünk. Statisztikák szerint például a PWA kettő-négyszer olyan gyorsan képes betölteni, ami lényegesen gyorsabb, mint egy weboldal vagy egy natív app. Átlagosan mindössze 2,75 másodpercre van szükség ahhoz, hogy a PWA betöltődjön.

PWA fejlesztés a SynerinSofttal

A SynerinSoftnál hisszük, hogy a jövő applikációja a PWA, az iOS és az Android pedig már a múlté. A cross-platform kompatibilitás, a gyors betöltés, a gyorsabb piaci tesztelés, az egyszerű integráció mind abba az irányba terel, hogy a natív appok helyett célszerűbb a PWA-t választani.

A PWA fejlesztés első lépéseként felmérjünk az ügyfeleink igényeit, pontosan megismerjük mire van szükségük és meghatározzuk a legjobb munkamódszert. Ezt követi a tervezés fázisa, ami magába foglalja a meglévő infrastruktúra megismerését, a funkciók prioritását. A kivitelezés szakaszban a PWA megvalósul. A legtöbb esetben Microsoft stack-re támaszkodunk és a .NET Core keretrendszerre építünk. Az utánkövetés során pedig felhasználói kézikönyvet készítünk és az app használatát is megtanítjuk.

Ismerd meg a SynerinSoftot és segítünk, hogy egy olyan PWA-d legyen, ami az üzleti sikerek felé vezet!

SynerinSoft

Készen állsz a fejlődésre?

Lépj kapcsolatba velünk, és megtaláljuk számodra a legjobb megoldást!
SYNERINSOFT
© SynerinSoft, minden jog fenntartva. Site by Meraki

SynerinSoft
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.