2022. január 06.

Hűségkártya applikáció: a visszatérő vásárló a legjobb vásárló

2022. január 06.

A hűséges vásárló a legjobb vásárló! Ő az, aki ismeri a céget, a termékeket, őt a legkönnyebb megszólítani az újdonságokkal. Nem különösebben kell győzködni arról, hogy amit megvesz, az megéri az árát, hiszen pontosan tudja, mi az, amire számíthat. A hűséget érdemes megjutalmazni hűségprogram formájában, melynek részét képezi a hűségkártya applikáció is. Nézzük, miért érdemes minden cégnek belevágni!
 
Alapvetően az emberek szeretik, ha gondoskodnak róluk, ha értékelik azt, hogy kiállnak valami vagy valaki, esetleg éppen egy cég mellett. Ez a statisztikákban is megjelenik, hiszen egy kutatás szerint a fogyasztók háromnegyede előnyben részesíti azokat a cégeket, akik jutalmat kínálnak a hűségükért cserébe.

A cég szemszögéből a hűséges vásárló egy bástya, egy szilárd alap amire építhet. Egyfelől igaz, hogy sokkal költségkímélőbb egy meglévő vásárlót aktivizálni, mint egy újat szerezni, arról nem is beszélve, hogy az elkötelezett vásárlók márkanagykövetté válhatnak. Egy felmérés szerint a fogyasztók 70%-a nagyobb valószínűséggel ajánl ismerősének egy olyan márkát, ami rendelkezik hűségprogrammal.
 
A törzsvásárlói program számos elemet tartalmazhat. Jellemzően része egy törzsvásárlói kártya, amely különféle kedvezményekre jogosítja fel a vásárlót. Ma már a klasszikus törzsvásárlói kártya helyét azonban egyre inkább átveszi a modernebb és sokkal praktikusabb hűségkártya applikáció.

Vegyük sorra, milyen előnyökkel bír egy hűségkártya alkalmazás!

Hűségkártya applikáció

Praktikus

A hűségkártya app a plasztik törzsvásárlói kártya nagy kihívója. Előbbi sokkal praktikusabb, hiszen mindig kéznél van a telefonon, nem lehet elveszíteni, otthon hagyni, így elkerülhetők a kellemetlen szituációk.

Egyszerűbb logisztika

Tény, hogy egy törzsvásárlói kártya gyártása olcsóbb, összességében azonban, nem biztos, hogy ugyanerre az eredményre jutunk. A kártyákat ugyanis postázni kell, ha elveszik, illik pótolni, ha új designt, szezonális megjelenést szeretne a cég a kártyán, akkor újra kell gyártatni. A mobil alkalmazás jellegéből adódóan bárki számára elérhető pár kattintással, egyszerűen frissíthető, aktualizálható.

Összeköti az online és offline világot

A hűségkártya applikáció olyan marketing eszköz, ami képes átjárót képezni az online és az offline csatornák között. Az app erősíti a bolti vásárlást, segíti azt több ponton is, például a készletellenőrzésben. Mind az online, mind pedig az offline vásárlás során használható az app, a hűségkedvezmények és előnyök így minden formában hozzáférhetők.

Korszerű, modern megoldás

A törzsvásárlói kártyák a hűség appok elődei. Igazából a funkciójukat hosszú évtizedeken keresztül remekül betöltötték, a fogyasztók és a környezet azonban változott. Minden a digitalizáció irányába mutat, az emberek az okostelefonok bűvöletében élnek, szeretik, ha ezen keresztül könnyen és egyszerűen tudják intézni az ügyeket, a vásárlásokat. Ennek szellemében, aki ma törzsvásárlói programot szeretne indítani, annak a legjobb választás az applikáció.

Aktív kapcsolattartás push üzenetekkel

Az applikációk lehetővé teszik, hogy a cég, a márka aktív kapcsolatot tartson fenn a törzsvásárlókkal. A push üzenet egy értesítés, melyet az app küld a felhasználónak az aktuális kedvezményekről, akciókról. Az app sajátossága, hogy az okostelefon képességeire támaszkodik, így például használja a GPS adatokat is. Ennek köszönhetően az is megvalósítható, hogy az app a törzsvásárló számára üzenetet küld, hogy a hozzá legközelebbi boltban a kedvenc terméke most kedvezményesen vásárolható meg. Hát mi ez, ha nem odafigyelés!

Szokásokat jobban fel lehet térképezni

A vásárlói viselkedés követése a sikeres kommunikáció és értékesítés szempontjából ma már elengedhetetlen. Az emberek szeretik a személyre szabott üzenetek és ajánlatokat, csak akkor lehet azonban pontosan célozni, ha a cég ismeri, hogy a potenciális vásárlók mire vágynak, milyen üzenetekkel lehet őket megszólítani, hogyan viselkednek vásárlás közben, milyen gombokra kattintanak, mi érdekli őket. Az app segítségével ezek az adatok könnyedén összegyűjthetők, majd elemezhetők.

Brand építés

A hűségkártya applikáció a brand építés eszköze. Egy egyedi fejlesztés, egy funkcionálisan jól működő, nem túl bonyolult, de nem is túl egyszerű app, egy eltalált design és a célcsoport tagjai tudni fogják, hogy profi céggel van dolguk. Arról nem beszélve, hogy az app könnyedén brandelhető, így biztosan minden felhasználó tisztában lesz azzal, hogy melyik céggel van dolga.
 
A hűségkártya applikáció a vásárlói elköteleződés kialakításának XXI. századi módja. Segítségével a fogyasztók megtartása egyszerűbbé válik, a kommunikáció pedig sokkal pontosabb és hatékonyabb lehet. Ez pedig igazi kincs!

SynerinSoft

Készen állsz a fejlődésre?

Lépj kapcsolatba velünk, és megtaláljuk számodra a legjobb megoldást!
SYNERINSOFT
© SynerinSoft, minden jog fenntartva. Site by Meraki

SynerinSoft
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.