2022. január 20.

Webshop ötletek: ezekkel robbanthatsz 2022-ben!

2022. január 20.

Az internetes kereskedelem az utóbbi években felfelé ívelő fázisban volt, a COVID-19 azonban még meredekebbé tette a növekedés egyenesét. Nem véletlen tehát, hogy mindenki törekszik az online térbe, hogy ott értékesítse portékáit. Egyfelől tehát megvan a kereslet, az online vásárlás iránti hajlandóság, másfelől pedig a technológiai háttér is egyre csak fejlődik, aminek köszönhetően ma már a szakavatott kezek a gyors fejlesztés révén rövid időn belül át tudnak adni egy működő webshop rendszert a megrendelőnek. De mit tehet az, aki az új évben új bizniszbe szeretne fogni? Mit érdemes egy online áruházban árulni? Jöjjenek a webshop ötletek 2022-re!

A pandémia, mint az e-kereskedelem katalizátora

Az e-kereskedelem népszerűsége már jó pár éve növekszik, a pandémia és a lezárások hatására azonban a bővülés turbó fokozatra kapcsolt. Az idei év első felében, amikor még jelentős korlátozások voltak érvényben, a hazai elektronikus kereskedelmi szektor 30%-os bővülést mutatott az előző évhez képest, ami 494 milliárd forintos belföldi forgalomban mutatkozott meg. Ez nagyrészt annak tudható be, hogy az emberek az otthonaikba szorultak, nem szívesen mentek a zsúfolt üzletekbe, ezért inkább az online vásárlást választották.
 
Ami viszont meglepő, és bizonyítja, hogy itt nem csak egyszeri „fellángolásról” és a vírus közvetlen hatásáról van szó, hogy a nyugalmasabb, szabadabb második negyedévben sem torpant meg a forgalom növekedés, hiszen további 21%-kal emelkedett a belföldi online kereskedelem mértéke.
 
Látható tehát, hogy az e-kereskedelem töretlenül bővül évről évre. A potenciál benne rejlik, nem csoda, hogy egyre többen gondolkodnak online vállalkozás, webáruház indításán. Nézzük, milyen webshop ötletek vihetnek sikerre 2022-ben!

Az vagy, amit eladsz!

Alapvetően igaz, hogy a webshopban árult termék meghatározza a rendszer működését, a szállítás módját, a raktározás mikéntjét, sőt, még azt is, hogy hogyan néz ki a webshop. A vállalkozás kezdetén tehát a legfontosabb a megfelelő termék megválasztása. Itt alapvetően két szempont alapján kell gondolkodni. Az egyik, hogy maga a termék milyen jellemzőkkel bír, a másik pedig, hogy mire van igény. Nézzük ezeket egyenként!

Milyen terméket érdemes árulni?

Nyereség szempontjából két út áll a vállalkozás előtt: vagy arra mész rá, hogy magasabb árú termékeket értékesítesz, ebben az esetben a vásárlószám alacsonyabb lesz, vagy pedig az értékesítés mennyiségére helyezed a hangsúlyt, és olyan terméket árulsz, ami alacsony árfekvésű, bárki számára elérhető. Bármelyik verzió mellett is dönts, a lényeg, hogy profitot hozzon!
 
Szerencsés, ha a kiválasztott termék tipikus webshop termék, tehát olyan, amit előszeretettel rendelnek meg online. Például, ha a vállalkozás valamilyen különlegesebb terméket árul, amit a sarki közértbe besétálva nem akaszthat le mindenki a polcról, akkor a webáruház mindenképpen jó megoldás.
 
Végül, de nem utolsó sorban a fizikai jellemzőkre is gondolni kell. A webshop rendelés a legtöbb esetben szállítás útján jut el a megrendelőhöz, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik. Mekkora a mérete? Törékeny-e? Romlandó-e? Igényel-e hűtést? Mekkora a súlya? Természetesen minden igényt meg lehet oldani, azzal azonban számolni kell, hogy minél több extra dologra van szükség, annál magasabbra rúg a raktározás, szállítás ára.

Milyen webshop típusok népszerűek?

A termék kiválasztásának másik fontos szempontja, hogy mire van igény. Ezt a legkönnyebben a Google segítségével lehet kideríteni. A keresések alapján a webshop típusok tekintetében a legnépszerűbb az elektronikai webáruház, ezt követik az autó-motor témájú webáruház, majd a játékok, a ruházat és a lakberendezés témájára specializálódott webáruházak.

Webshop ötletek - 2022 - ruha webshop
 
Hasznos lehet annak vizsgálata is, hogy milyen termékek iránt érdeklődnek leginkább a fogyasztók, melyek esetén ível felfelé a népszerűség. A Google Trends adatai alapján az alábbi portékák iránt növekedett meg a kereslet az utóbbi időkben:

  • Okosóra: a hagyományos órák mellett az okosórák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Trendi lett okosórát viselni, így nem véletlen, hogy évről évre többen szeretnének beszerezni olyan órát, ami nemcsak az időt mutatja, de számos hasznos funkcióval is rendelkezik.
  • Masszázspisztoly: habár itthon még nem annyira elterjedt és trendi, az egyértelmű, hogy egyre több embert foglalkoztat a masszázspisztoly, ami az edzések után segíti az izmok ellazítását.
  • Alakformáló ruházat: a Google adatai szerint az alakformáló ruházat szókapcsolatra történő keresések száma évről évre növekszik.
  • Kanapé huzat: ebben az esetben a keresések növekedése meglehet, hogy annak tudható be, hogy a higiénia egyre inkább előtérbe kerül az emberek életében.
  • Matcha tea: a matcha tea egzotikumnak, különlegességnek számít, éppen ezért kiválóan alkalmas arra, hogy webshopos termék legyen, akár rendszeres, ismétlődő kiszállítással.

Amerika hatalmas piac, amit trendek tekintetében, kisebb-nagyobb léptékben, de az egész világ követi. Érdemes tehát vetni egy pillantást arra is, hogy ott milyen termékkategóriák a legnépszerűbbek az online vásárlás tekintetében. A Shopify statisztikái szerint a TOP online rendelt termékek a játékok, a cipők, az irodaszerek, a dekor üvegek, a fúrók.

TOP webshop ötletek, amik a jövőben felfuthatnak

A fentiek alapján a következő piacokra érdemes betörni idén, ezekben rejlik a legnagyobb potenciál!

Okosotthonok

A különféle lakástámogatások és trendek következtében a lakáspiacon a vásárlási kedv megugrott. Ha viszont valaki épít vagy vesz egy otthont, akkor amennyiben a technológiák iránt elkötelezett, biztosan szeretne valamilyen okos megoldást integrálni. Egy okosotthonokra specializálódott webshop garantált befutó!

Reform termékek

Az egészséges táplálkozás, a speciális étrendek követése egyre több embert mozgat meg. A bio, vega, vegán, környezetbarát élelmiszerek beszerzése ugyan már egy nagyobb élelmiszerboltban is lehetséges, mégis, sokkal egyszerűbb egyetlen helyen megvenni mindent, egy webáruház felületén.

Napi fogyasztási cikkek

Az élelmiszer rendelés, a bevásárlás házhoz szállítása hatalmas piac. Az igény óriási, biztosan találsz majd közönséget, amire azonban ügyelni kell, hogy az élelmiszerek tárolása és raktározása speciális igényeket kíván meg.

Hobbi termékek

Alapvetően igaz, hogy ha az ember szeret valamilyen tevékenységet, például túrázni vagy biciklizni, akkor hajlandó áldozni rá. Ez a webshopok tekintetében is értékes információ! Egy hobbira specializált webáruház esetén könnyű beszállítókat találni, a hirdetése pedig remekül célozható a közösségi média felületein.

A webshop ötletek sora itt természetesen nem ér véget. A lényeg, hogy találd meg a célközönséget, orientáld őket termékkereső, push értesítés segítségével. Gondoskodj arról, hogy a felhasználói élmény pozitív legyen, nem mellesleg pedig kínálj olyan terméket, amire valóban van igény.

SynerinSoft

Készen állsz a fejlődésre?

Lépj kapcsolatba velünk, és megtaláljuk számodra a legjobb megoldást!
SYNERINSOFT
© SynerinSoft, minden jog fenntartva. Site by Meraki

SynerinSoft
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.